top of page

Öğrenenler ve Maker Hareketi Daily Sabah'ta

Git ve Bir Şey Yap: Maker Hareketi Türkiye'ye Yayılıyor başlıklı haber için İrem Yaşar'a teşekkür ederiz.



Maker; her şeyden bir şey yapan anlamına gelir. Satın almak yerine kendi yapan, atmak yerine tamir eden kişiye Maker denir. Türkçe karşılığı için biz "yapan" kelimesini kullansak da bazı kaynaklarda "yapıcı" ve "üreten" gibi ifadeler de kullanılmaktadır. Maker Hareketinin ilk 3 segmenti; "Zero to maker", "maker to maker" ve "maker to market" olarak ifade edilmektedir. Yani Türkçe olarak sırasıyla; "sıfırdan Maker'a", "Maker'dan Maker'a" ve "Maker'dan pazara".

Zero to Maker [Öğrenenler]: Sıfırdan bir disiplinin öğretildiği, topluluğumuzda Öğrenenler olarak başlayan segmenttir. Maker to Maker [Öğretenler]: Öğrendiklerini öğreterek geliştiren, paylaşım ekonomisini savunarak üretim maaliyetlerini azaltan, öğretenlerden oluşan segmenttir. Benzer disiplinlere ilgi duyanlar bu seviyede ekipleşir.

Maker to Market [Üretenler]: Maker'ların artık ürettiği fikirlerin danışmanlığa, müfredatların eğitime, prototiplediklerinin ürünlere dönüştüğü ve paraya dönüşecek evresidir.


Bu ön bilgilerden sonra haberi daha iyi anlayacağınızı düşünüyoruz. İngilizce konusunda sıkıntı yaşayanların haber sayfasına geldiklerinde, fare (mouse) üzerindeki sağ düğmeye tıklamalarını ve sayfayı çevir seçeneğini seçmelerini tavsiye ederiz.


Haber'e bit.ly/ogrenenlersabah bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

328 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tüm Yazılar
bottom of page