top of page

SIKÇA SORULAN SORULAR

  • Öğrenenler'e nasıl kayıt olabilirim
    https://www.ogrenenler.com/kayit adresinden kaydolabilirsin.
  • Öğrenenler nedir?
    Öğrenenler eğitim sistemini değil öğrenme sistemini dönüştürmeye çalışan bir topluluktur. İnsanları karakter olarak değiştirmeye çalışmaz, kişi kendinden sorumludur. Liyakata (yetenek ve becerilere) göre şekillenir. En yetenekli ve becerikli kişiler topluluğun şekillenmesinde daha çok söz sahibidir. Öğrenenler milyonlarca insanın öğretmen olarak yetiştirilmesi yerine kaynakların herkes tarafından kolayca anlaşılabileceği basitlikte müfredat tasarımına odaklanır. Bu sebeple "Tasarım Odaklı Düşünme", "Hata", "Oyunlaştırma" gibi alanları aktif olarak kullanır. Badilik sistemi vardır, akran öğrenmesini savunur. Transdisiplinerdir. (Disiplinler üstüdür.) Tek bir konu ekseninde her disiplinin ortak çalışmasını sağlar.
  • Neden öğrenen olmalıyım?
    Her disiplinin, yeteneğin ve becerinin uzmanlarını bir araya getirdiğimiz bu topluluğun parçası olabilmek için öğrenen olmalısın. Öğrendiğin ya da öğrenmek istediğin alanların yeteneğine ve becerisine sahip insanlardan kazanabileceğin bir sürü şey var. Paylaşmak bu kültürün temel amacı. Ve diğer topluluklara nazaran burada diğer insanlara kötü davranışlar sergileyenler, dil, cinsiyet ya da ırkçılık gibi kavramlarla ayrımcılık yapanlara yer yok. Dünyayı daha güzel bir yer haline getirebilmek için sana ihtiyacımız var.
  • Öğrenenler'in mekanı nerede? Konumuna nereden ulaşabilirim?
    Yerimiz Beşiktaş'ta. Adresimiz: Sinanpaşa Mahallesi, Selamlık Caddesi, No:8-10, Ertan Apartmanı, D:1, 34022, Beşiktaş/İstanbul Konum: bit.ly/ogrenenlerkonum adresine tıklayarak ya da Google Haritalardan "Öğrenenler" olarak aratarak bize ulaşabilirsiniz.
  • Eğitim, Danışmanlık, Organizasyon bütçelendirmeniz nasıl?"
    Yapılacak iş için gerekli insan gücü, zaman, yer, kullanılacak ekipmanlar ve benzeri çok sayıda parametre olduğu için aslında sabit bir değeri yok. Fakat ne istediğinizi tam olarak bilgi@ogrenenler.com adresine bildirir ya da +905063119108 nolu telefonunu arayarak bize iletebilirseniz biz de sizin için hizmetin maddi karşılığını talebinize en uygun şekilde çıkarabiliriz.
  • Yaş sınırınız var mı? Atölyelerinizde yaş sınırı var mı?
    Aslında yaş sınırı koymamaya özen gösteriyoruz. Çünkü bazı yetişkin eğitimlerini 10 ve üzeri yaş çocuklar dahi anlayabiliyor. Bu sebeple koymamaya özen gösteriyoruz. Fakat erken yaş gruplarında ya da içeriğinde çocukları rahatsız edebilecek, fiziksel olarak zarar görebileceği bir atölye gerçekleşecek ise velilerin eşliğinde katılma ya da hiç katılamama durumu yaşanabiliyor. Bu sebeple her atölye duyurusunda açıklamaları okumanızı ve size ya da çocuğunuza uygun olan etkinliklere katılmanızı tavsiye ederiz.
  • Manevi Para ya da Kalp nedir? Nasıl Kullanılır?
    Para öğrenmemize engel olmasın diye ekip içi yardımlaşmada Kalp sistemini kullanmaktayız. Kim ne kadar lira değerinde katkı sağladıysa o kadar Kalp kazanır ve eğitimlerimizde indirim olarak kullanabilir. Ekiplerimiz 1000 liralık bir eğitimi 1000 liralık emeği ile de alabilirler. Ön ödemeli eğitimler için de Kalp kullanabilirsiniz. Katılacağınız atölyelerin, eğitimlerin ve derslerin bedelini daha önceden ödeyerek indirimli alabilirsiniz. bunun için mağazamıza bir göz atın. Bazen dostFirma'larımız, dostMekan'larımız verdiğimiz tekliflerin bir kısmını sahip oldukları Kalp'lerle indirebilirler.
  • Kaç kişiden oluşuyorsunuz? Topluluğunuzda ne tür insanlar var?
    Kurucular 3 kişiden oluşur. 12 adet no-founder (maddi beklentisi olmayan ortak) vardır. No-founder'lar bir girişimleri olan, uzmanlığından ücretsiz faydalanabildiğimiz, maddi kazanç sağlamak zorunda olmadığımız ama birlikte çalışabildiğimiz güvene dayalı bir ortaklıktır. Yakın Destek Ekibi 12 kişiden oluşuyor. Genelde okullların hazırlık ve birinci sınıflarında bulunan, her konuda eğittiğimiz, karşılığında bize destek olan bir ekiptir. Uzaktan Destek Ekibi alanında uzman insanlardon oluşan 150 kişi kapasiteli bir ekiptir. Üretim makineleri satan firma sahiplerinden, Maker'lara (üreten insanlara), Ses Mühendisinden, Müzisyenlere, Lazer Kesimciden, ressama, mimardan, tasarımcılara, sinemacıdan, kaynakçı ustasına, sosyologdan, teknik kitap yazarlarına, haber spikerlerinden, editörden, avukatlara, içerik üreticilerden, youtuberlara, doktorlardan, enstrüman yapım ustalarına, mural sanatçılarından eğitsel oyun ve oyuncak tasarımcılarına kadar herkes var. Bunların dışında iş pasladığımız, ortak çalışmalarda yer aldığımız, karşılıklı fikir alışverişi yaptığımız alaylısından, akademisyene 2500'e yakın aktif öğrenen var. Adını, soyadını, iletişim bilgilerini ve kendi anlattıkları kadarıyla ne öğrendiklerini ve neler öğrenmek istediklerini bildiğimiz onbinlerce insan daha var.
  • Atölye, Eğitim ve Ders arasındaki farklar nelerdir?"
    Atölye: 3 saatlik deneyimleme yapabildiğiniz, katıldığınız atölyenin konusunun sizinle alakalı olup olmadığını keşfedebileceğiniz, böylelikle daha fazla öğrenip öğrenmemeniz gerekitğini anlayabileceğiniz tadımlık çalışmalardır. Eğitim: İlk 3 saati atölye olan. Toplamda 12 saatlik öğrenmeyi öğrenme çalışmasıdır. Eğitimlere katılan kişi, katıldığı eğitimin konusunu kendi başına öğrenebilmek için gerekli asgari becerileri deneyimler. Ders: Görünmez Okul (invisible school) ve Korsan Üniversite olarak da adlandırdığımız projelerimizin 48 saatlik bir modülünü oluşturur. İlk 3 saati atölye ve ilk 12 saati Eğitim müfredatımızla aynıdır. Kişinin kendi yetenek ve becerilerini kendisi seçebilsin, mesleğini kendisi yaratsın diye açılan bir öğrenme programıdır. Bir konuda uzmanlaşmak isteyen herkesin temel tüm gereksinimleri edinmesini sağlar.
  • Tüm Seviyeler
    101 Keşfet, Deneyimle Atölyesi Süresi 3 saattir. Konu tadımlık bir atölye ile katılımcılara deneyimletilir. 201 Öğrenmeyi Öğren Süresi 12 saattir. İlk 3 saati 101 Atölyesi ile aynıdır. Konular katılımcının kendi başına öğrenebilmesi için gerekli asgari bilgiler verilir. 301 Deneyim Aktar, Öğreterek Öğren Süresi 3 saattir. 101 atölyesi 301 seviyesindekiler tarafından verilir. Akran öğrenmesi ile empati gerçekleştirilir. Öğreterek öğrenmesi sağlanır. 401 Öğren 48 Saatlik Derstir. İlk 3 Saati Atölye, ilk 12 Saati Eğitimdir. Konu ile alakalı tüm temel beceriler kazanılır. 501 Öğretmeyi Öğren 12 Saatlik Eğitim Verilen kısımdır. Öğreten olma yolundaki ikinci basamaktır. 601 Müfredat Yazmayı Öğren Süresi duruma göre değişkenlik gösterebilir. Müfredat ekibine katılarak kendi müfredatını yazmayı ve uygulamayı öğrenir. 701 Öğret 48 Saatlik Dersi Vermesi beklenir. Kişi artık bir öğreten olmuştur. Kendisini güncellemeyenler bu seviyeden düşürülürler. 801 Maarif Ekip Süresi ömür boyu devam eder. Müfredatı Öğretenler bu seviyede yer alır. En üst seviye budur. 901 Bilen Hiçkimse bu kategoriye dahil olamaz. Çünkü Öğrenenler "biliyorum" demez, "öğreniyorum" der.
bottom of page